Välkommen till RIS-gruppens forum för debatt om Stadshotellet!

Här kan du som är intresserad av att debattera och uttrycka dina tankar om Stadshotellet i Enköping och dess framtida öde framföra dina tankar och åsikter.

Vår mening är att denna sida skall fungera som en virtuell samlingspunkt . Här kan synpunkter men också tankar, dikter, sånger, bilder, visioner och drömmar kring Stadshotellet och dess öden och äventyr publiceras.

Ordets och initiativets makt kan många gånger vinna över den formella makten om bara viljan finns -  och det gör den hos RIS-gruppen.  Vi vill att många Enköpingsbor och engagerade från hela Sverige skall kunna vara med i kampen för vårt anrika hotell - därför är alla välkomna till detta forum.

Debatt innebär förstås att olika åsikter bryts mot varandra i diskussion och polemik så därför är förstås även de som tycker att hotellet bör rivas välkomna med sina synpunkter, det är ju oftast i debatten som argumenten blir som tydligast - såväl för som emot.

Nog pratat - VÄLKOMNA med era tankar och synpunkter!!

/RIS-gruppen

Kommentarer
Postat av: Hasse Eson

Nätverket R I S
9 april.

Möte klockan 17.00
på Wallinska gården
Kryddgårdsgatan 8 Enköping.

2008-04-08 @ 09:46:49
Postat av: Hasse Eson

Nätverket R I S
22 april
Möte klockan 18,oo
Wallinska gården
Kryddgårdsgatan 8 A Enköping

2008-04-22 @ 12:18:27
Postat av: Rune Rydelius

Peab har klätt in fasaden på hotellet med nät för rasrisken skull. Men, som jag ser det, så finns det också en baktanke med det hela vilken skulle vara att med hotellet förfulat av nät vilseleda allmänheten till att tycka att rivning är enda lösningen.

Jag vill här föreslå att man tar fram en bild på hotellets fasad som visar hur byggnaden kan komma att se ut i nyrenoverat skick. Fotografiet bör vara nytt och framhäva den ljusa rena fasaden. Man skulle till exempel kunna tänka sig att ha kristallkronorna tända i fönstren och torget bör ligga fritt och öppet framför huset, så att helhetsuttrycket blir bra. Fotot skall vara stort nog och placeras högt upp på en hög fristående byggnadsställning framför huset vid hörnet av torget. Bilder på den vackra interiören, på trappentrén och festsalen kan visa hur det kan komma att se ut. Tillsammans med det stora fotot på fasaden föreslår jag att man publicerar namn på alla museer och andra institutioner som kräver ett bevarande av huset.

Rune Rydelius
skulptör

2008-04-22 @ 19:12:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0