Gunnar Axinge och statt

I en lördagsintervju för en tid sedan* yttrar sig stadsbyggnadschefen Gunnar Axinge om bl a Stadshotellet till E-P. Det är märkligt att denna person i sin roll tycks sakna förståelse och också intresse för stadens kulturhistoria. Den har kommit så tydligt i uttryck genom Stadshotellets tillblivelse och sociala roll under mer än ett hundra år ? således en epok i stadens historia, från industrialiseringens början.

Boende i en annan kommun och sällan synlig i stadsmiljön får Gunnar Axinge ingen känsla för och samhörighet med stadens puls och anor. Då är det tyvärr lätt att överlåta åt profithungriga byggbolag att skapa *vår* stads utveckling i en riktning där en kall hand fysiskt bryter kontakten med det vi lärt oss uppskatta hos staden.

Axinges ?tacksamhet? mot PEAB innebär att vinstintressen kommer i konflikt med demokratiska beslut om Stadshotellets bevarande. Nu levande och kommande släkten missunnas stadens rötter, kulturskatter och historia.

Gunnar Axinge, varför ska vi vara tacksamma för PEAB:s nya kulissförslag? Den dag hotellet är upprustat enligt gällande plan borde först då du vara nöjd. Tacksamhet ska du istället känna mot alla instanser och den sakkunskap som givit Enköping stöd för att bevara hotellet.

Vi ser stadsbyggnadschefen som helt och hållet en av PEAB:s handgångna i kommunhuset, illojalt negligerande demokratiska beslut, dessutom helt sin nämndordförande, som har ansvaret för att beslutet om bevarandet av Stadshotellet genomförs. En stadsbyggnadschef ska verka för att en fastställd plan genomförs, inte motverka den eller redovisa egna värderingar som sanningar och definitivt inte agera som en politiker med rätt att styra stadens framtida utveckling efter eget huvud.

Nätverket RIS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0